Tratamente cosmetică medicală AR Medical Cosmetic

Tratamentele de Cosmetică Medicală

TRATAMENTELE  DE COSMETICĂ MEDICALĂ

Tratamentele de cosmetică medicală  pot fi o modalitate excelentă de a combina tratamentele profesionale de îngrijire a pielii cu puțină relaxare și răsfăț.

Tratamentele de cosmetică medicală cuprind o serie de îngrijiri ce se acordă în cabinetele de cosmetică medicală de către cosmetolog, în colaborare cu medicul de medicină generală, biologul și dermatologul. Ele sunt diferențiate în funcție de tipul de ten, folosindu-se procedeele necesare pentru obținerea unor rezultate cât mai eficiente. La baza tratamentelor estetice stau cele patru procese de bază: curățarea, hrănirea, hidratarea și tonifierea. Acestea se folosesc în funcție de deficiențele pe care le prezintă tenul, pentru a suplini tocmai ceea ce lipsește.

Tratamentele estetice se fac științific, folosindu-se aparatură modernă si produse cosmetice variate si de bună calitate. Pentru a obține rezultatele dorite, se impune ca tratamentul să fie executat corect la intervale de timp bine stabilite, în funcție de tipul de ten si de vârstă. Se completeză cu îngrijiri cosmetice zilnice la domiciliu, precum si cu îngrijiri medicale la nevoie.

Rolul tratamentelor în etape este de a stabili si a conferi tenului o calitate superioară, de a oferi tenului ceea ce are nevoie, în mod treptat, pentru a putea asimila mai bine produsele cosmetice folosite.

Pielea frumoasă nu provine doar dintr-un singur tratament cosmetic, sunt mai mulți factori care influențează acest fapt, o dietă sănătoasă sau factorii genetici. Menținerea pielii sănătoase cu o strălucire frumoasă necesită angajament zilnic și folosirea celor mai potrivite produse pentru tipul dvs. de piele. Fiecare dintre noi se luptă cu diferite probleme ale pielii și nu toți răspundem la fel la un anumit produs.

Ce tratează tratamentele de cosmetică medicală?

Tratamentele de cosmetică medicală pot fi tratamente de hidratare, de tratare a acneei, de reducere a semnelor îmbătrânirii, de depigmentare, de calmare .

Tratamentele de cosmetică medicală pot fi simple efectuate doar cu produse, personalizate în funcție de tipul de ten și necesitățile fiecărui client/pacient în parte. Sau pot fi combinate cu diferite proceduri sau echipamente medicale cum ar fi peelingurile chimice și enzimatice, extracția comedoanelor și a pustulelor acneice, măști cosmetice, microdermabraziune, hidradermabraziune, microneediling etc.

În ce constau tratamentele  tratamentele de cosmetică medicală?

Fiecare tratament de cosmetică medicală este personalizat, acesta se fac după o analiză facială pe care cosmetologul AR Medical Cosmetic cu o experiență dovedită o va face înainte de începerea procedurii. Este foarte importantă această analiză pentru a se stabili corect diagnosticul de ten astfel încât să se poată aplica corect produsele adecvate. Etapele tratamentului sunt: demachierea completă, tonifierea, aplicarea unui peeling enzimatic sau cu acizi de fructe, vaporizarea, extracția manuală a comedoanelor și/sau a pustulelor acneice, masaj facial, aplicarea măștii și aplicarea cremelor de final și a cremei cu protecție solară.

 Demachierea

Demachierea se va face cu produse adecvate fiecărui tip de ten în parte, urmată de tonifiere și exfoliere cu un peeling enzimatic sau cu acizi de fructe în funcție de necesitățile fiecărui ten în parte.

 Peelingul

Peelingul enzimatic sau cu acizi de fructe are rolul de a exfolia, acționează la suprafață pielii eliminând celulele moarte, prin degradarea lipidelor și proteinelor acestora.

 Vaporizarea

Vaporizarea se efectuează înainte de procedura de extracții manuale a comedoanelor sau pustulelor acneice. Rolul vaporizării cu vapori de apă este de a înmuia stratul cornos, porii se deschid facilitând astfel extracția, comedoanelor, punctelor negre sau a pustulelor.

Extracția comedoanelor și a pustulelor acneice

Este o procedura de curățare profundă, eficientă, când este efectuată corect. Extracția comedoanelor prezente (punctele albe și punctele negre) împiedică inflamarea și formarea pustulelor acneice. Este efectuată că măsură preventivă prin eliminarea dopurilor de sebum din foliculii pilosebacei astfel evitând formarea acneei.

Aici la AR Medical Cosmetic oferim extracția manuală a comedoanelor și pustulelor acneice. Este una dintre multele opțiuni de tratare a erupțiilor și inflamațiilor acneice, pe lângă peelingurile chimice și produsele specializate pentru acnee. În prealabil se face o consultați. Apoi va vom ajută să înțelegeți care sunt opțiunile de tratament și vă  vom personaliza un plan de tratament in funcție de obiectivele dumneavoastră.

Pentru ca această procedură să fie eficientă, trebuie efectuată cu precizie. Pacienții cu acnee fac adesea greșeala de a încerca să efectueze extracții acasă. Această operațiune făcută greșit duce la cicatrici excesive și la erupții exacerbate, deoarece bacteriile sunt extinse și mai mult pe piele.

Pentru a administra corect această procedură se iau multe măsuri de precauție pentru a asigura o experiență pozitivă a pacientului. De exemplu, folosim doar instrumente sterile pentru a minimiza posibilitatea de infecție. În plus, analizăm direcția porilor, ceea ce ne ajută să aplicăm mai puțină presiune pe piele pentru a scoate comedonul – mai puțină presiune înseamnă mai puține șanse de echimoze sau cicatrici.

În plus, putem folosi și soluții de tratament specializate care slăbesc comedoanele înainte de începerea procesului de extracție a acneei. Putem folosi dispozitive speciale de vid pentru a slăbi comedoanele dificile. Fără a analiza cu atenție pielea și a ști ce comedoane sau pustule acneice pot fi tratate cu ajutorul extracției manuale, riscăm leziuni severe și permanente ale pielii. Așadar extracțiile comedoanelor și a pustulelor acneice pot fi efectuate în siguranță și se poate adapta procedura la nevoile unice ale pielii.

 Masajul facial

Masajul cosmetic este o combinație de mișcări şi pre­siuni, executate manual sau cu ajutorul aparatelor. Poate fi făcut unei per­soane sănătoase, în scop igienic şi estetic, pentru a păstra un timp cât mai îndelungat strălucirea pielii, elasticitatea şi vitalitatea dermului şi a mușchilor pieloși.

Masajul facial acționează local şi general. Acțiunea locală este asupra regiunii masate, obținându-se modi­ficări favorabile Ia nivelul pielii, al țesutului subcutanat și al mușchilor pieloși. Acțiunea generală este asupra sistemului nervos central, producând o relaxare generală.

Mișcările de masaj sunt complexe, adecvate naturii tenului, calității pielii, vârstei și stării psihice a persoanei. Se aplică pe o față bine curățată, se execută științific, cu produse adecvate și de bună calitate și este completat cu ajutorul aparatelor electrice.

Rolul masajului este preventiv. Masajul cosmetic se deosebește fundamental de masajul dermatologic.

Masajul cosmetic se aplică pe o față sănătoasă, pentru a-i menține un timp cât mai îndelungat aspectul eudermic, prospețimea și strălucirea.

Masajul dermatologic este curativ. Corectează sau tratează anumite alterații ale pielii și este indicat în afecțiuni că: acneea, eritroză facială, telangiectazii, neurodermite. Nu se va face în dermatoze acute inflamatorii.

Masajul facial se efectuează în regiunea fetei, a gâtului și a decolteului.

Scopul este preventiv, de întreținere și menținere un timp cât mai îndelungat a tonusului, catifelării și prospețimii pielii și a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire.

Se execută în cadrul tratamentului cosmetic, după procedeele de curățire sau în ședință aparte, urmat de aplicarea măștii.

 Aplicarea măștilor cosmetice

Măștile cosmetice sunt amestecuri de substanțe simple sau com­plexe, care aplicate pe piele produc efecte estetice.

În cosmetica modernă, aplicarea măștilor reprezintă o metodă eficace de tratament, cu condiția că ele să fie preparate corect, apli­cate cu regularitate şi adecvate tipului de ten.

Pentru a vă infuza pielea cu nutrienți și peptide reparatoare, vă oferim multe tipuri diferite de  măști de față care pot fi aplicate în timpul tratamentelor faciale. Indiferent dacă pielea  are nevoie de hidratare, de un stimulent antioxidant sau de o exfoliere blândă cu enzime, putem găsi o mască de față care să se potrivească nevoilor tale unice.

 Efectele măștilor

Acestea sunt variate, în funcție de substanțele care intră în compoziția lor, astfel :

  • efect de curățare, se îndepărtează de pe la suprafața pielii celulele descuamate, surplusul de sebum;
  • efect de calmare și descongestionare; efect tonifiant, când conțin substanțe ce acționează asupra fibrelor elastice și musculare ;
  • efect de albire și descuamare, când conțin substanțe adresate acestui scop ;
  • activarea glandelor sebacee și sudoripare, când   sunt   aplicate calde. Permit astfel gresarea pielii și îndepărtarea toxinelor din piele prin transpirație ;
  • efect de hidratare, când au o consistentă    apoasă,   producând înmuierea și catifelarea pielii;
  • închiderea porilor, când sunt aplicate reci, și conțin substanțe astringente ce produc o tensiune locală.

Aplicarea cremelor de final și protecției  a solare

La finalul fiecărui tratament se aplică cremele de final, crema de ochi, crema de fata si obligatoriu protecție solară. Cremele vor fi aplicate în funcție de necesitățile fiecărui ten în parte.

 Recomandări după tratamentele de cosmetică medicală  

Pielea a fost curățată în profunzime, stimulată și hrănită în timpul tratamentului facial. Este important să nu stimulați pielea în continuare pentru a evita iritația. Se recomandă să urmați rutina de îngrijire a pielii post-tratament:

  • Demachiați si îndepărtați întotdeauna toate urmele de machiaj la sfârșitul zilei
  • Întotdeauna curățați, tonifiați și hidratați pielea pentru a preveni pierderea umidității si pentru a preveni apariția semnelor de îmbătrânire
  • Utilizați produsele potrivite pentru tipul dvs. de piele
  • Evitați sa va spălați pe fata cu apa si săpun deoarece pielea se deshidratează
  • Folosiți produse care conțin SPF 30-50+
  • Beți multă apă (ideal 6-8 pahare pe zi)
  • Încercați sa aveți o dietă sănătoasă, echilibrată, cu cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi
  • Evitați să beți cantități mari de alcool
  • Evitați fumatul
  • Pentru rezultate pe termen lung, rezervați-vă pentru un tratament facial profesional în fiecare lună

 Declinarea răspunderii

Rezultatele tratamentului vor varia, discutați cu cosmetologul pentru a vedea dacă acest tratament sau procedură este potrivită pentru dvs.

 

Testimoniale clienți

Lucrăm cu pasiune și clienții apreciază serviciile noastre

Frumusețe adaptată pentru tine

Programează-te online


    Te vom contacta prin email sau telefon pentru a confirma programarea ta.

    Coș de cumpărături

    cart

    Nu sunt produse în coș!