Publicat

24 august 2022

Comentarii

Niciun comentariu

AR Medical Cosmetic

Ce texturi au produsele îngrijire

Autor,  Adina Răchiteanu cosmetolog licențiat, fondator AMedical Cosmetic

Care este diferența dintre loțiunea tonică, esență, ser, gel, fluid și cremă?

Exista o mare varietate de produse de îngrijire a pielii. Poate fi o provocare sa poți ști care este cel mai potrivit pentru tipul de ten si nevoile specifice ale fiecăruia in parte.

 Ce este loțiunea tonică?

Loțiunea tonică sau tonerul , este un produs pe bază de apă care conține, de asemenea, o varietate de ingrediente. Are rolul să micșoreze aspectul porilor, sa reechilibreze pH-ul, să revigoreze și să hidrateze pielea. Se aplică după curățarea pielii cu un produs de curățare adecvat. Este foarte important ca tonerul să se potrivească tipului de piele. De exemplu tonerele pentru acnee, sunt benefice dacă conțin ingrediente precum argintul coloidal sau acidul salicilic, care distrug bacteriile ce cauzează acneea.

Ce este esența?

Esența este in “esență” un toner care se aplică după loțiunea tonică și înainte de ser sau fiole. Hidratează și regenerează, pregătind pielea pentru următorul pas al rutinei de îngrijire. Aceste produse sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Unul din rolurile principale ale esenței, este de a permite pielii o mai bună absorbție a serurilor sau a cremelor. Au un conținut ridicat de ingrediente active care: rehidratează celulele pielii, protejează bariera cutanată, stimulează sănătatea pielii.

Loțiune tonica versus esență

Aplicarea unei loțiuni tonice sau unei esențe, sunt în mare parte procese complementare. Funcționează  ca un amplificator pentru următorii pași din rutina de îngrijire.  Loțiunea tonică si esența facială au o textură apoasă. Sunt produse pe bază de apă și alte ingrediente benefice pielii. Par similare, dar de ce sunt clasificate diferit? Loțiunea tonică este folosită după curățare pentru a îndepărta rezidurile rămase, calmează si restabilește pH-ul pielii. Se aplică pe piele prin pulverizare sau cu ajutorul unei dischete din bumbac. Esența are o textură lichidă, dar este mai puțin apoasă decât loțiunea tonică. Se aplică direct pe piele si se masează cu mișcări circulare până se absoarbe. Așadar pentru o îngrijire simpla și ușoară se poate alege esența facială.

Ce este serul?

Serul conține o combinație de ingrediente active precum vitamina C, AHA, vitamina A. acid hialuronic, etc. Poate trata probleme specifice ale pielii, cum ar fi uscăciunea, liniile fine, petele pigmentare, textura neuniformă a pielii, roșeața și multe altele. De asemenea este eficient în hidratarea pielii, deoarece serul este în mod tradițional un produs pe bază de apă. Se poate utiliza singur, se aplică pe piele și se masează pentru a accelera procesul de absorbție, sau sub o cremă.

Ce este gelul?

  Gelul conține apă, are o consistență mai subțire si nu lasă o peliculă sau senzația de piele grasă. Este o alegere bună de hidratare pentru tipurile de piele grasă. Unele produse care au textură de gel pot fi produse de curățare care și hidratează pielea in timp ce curăța si porii.

Ce este fluidul?

  Spre deosebire de cremă, fluidul are un conținut ridicat de apă, și este  de obicei mai ușor si non-gras. Aceste calități fac din fluid o alegere bună pentru tipurile de piele foarte grase, deoarece nu înfundă porii si nu lasă o peliculă grasă pe piele precum crema. Fluidul hidratant poate ajuta la menținerea hidratării, mai ales în climatele uscate sau pe timp de iarnă. Unele fluide  conțin, de asemenea, ingrediente de tratament pentru a aborda problemele pielii, cum ar fi ridurile, nuanța neuniformă a pielii si alte semne de îmbătrânire.

Ce este crema?

   Diferența dintre o cremă si un fluid este că, crema are un conținut mai mic de apă, deci este in general mai consistentă și mai bogată. Crema oferă o barieră fizică pielii, pentru a ajuta la etanșarea umidității, fiind ideală pentru pielea uscată. Cremele pentru repararea barierei pielii, conțin un amestec  de ceramide, colesterol si acizi grași, care imită bariera naturală de protecție a pielii.

Concluzie

Întotdeauna, trebuie sa vă asigurați ca utilizați produsul potrivit pentru nevoile specifice pielii dumneavoastră. În general, cremele sunt cele mai potrivite pentru pielea uscată, în timp ce fluidele și gelurile sunt mai potrivite pentru pielea grasă. Serurile, loțiunile tonice si esențele pot fi produse de tratament adecvate pentru toate tipurile de piele, in funcție de ingredientele pe care le conțin.

Pentru mai multe recomandări  și informații despre îngrijirea pielii si tratamente puteți sa ne contactați la AR Medical Cosmetic, sa ne urmăriți pe Facebook sau Instagram sau pe www.armedicalcosmetic.ro .

Bibliografie:

  1. Yuanxi L, Wei H, Lidan X, Li L. Comparison of skin hydration in combination and single use of common moisturizers (cream, toner, and spray water). J Cosmet Sci. 2016 May-Jun;67(3):175-83. PMID: 29394018.
  2. Jadoon S, Karim S, Bin Asad MH, Akram MR, Khan AK, Malik A, Chen C, Murtaza G. Anti-Aging Potential of Phytoextract Loaded-Pharmaceutical Creams for Human Skin Cell Longetivity. Oxid Med Cell Longev. 2015;2015:709628. doi: 10.1155/2015/709628. Epub 2015 Sep 10. PMID: 26448818; PMCID: PMC4581564.
  3. Stallings AF, Lupo MP. Practical uses of botanicals in skin care. J Clin Aesthet Dermatol. 2009 Jan;2(1):36-40. PMID: 20967187; PMCID: PMC2958188.
  4. Sadowski G, Sadowski J. Safety and Efficacy of a Novel Antiaging Skin Care Regimen Containing Neutraceuticals and Growth Factors on the Facial Skin of Women: A 12-Week Open-label Study. J Clin Aesthet Dermatol. 2020 Jun;13(6):24-34. Epub 2020 Jun 1. PMID: 32884616; PMCID: PMC7442306.
  5. Stallings AF, Lupo MP. Practical uses of botanicals in skin care. J Clin Aesthet Dermatol. 2009 Jan;2(1):36-40. PMID: 20967187; PMCID: PMC2958188.

 

 

Frumusețe adaptată pentru tine

Programează-te online


    Te vom contacta prin email sau telefon pentru a confirma programarea ta.

    Coș de cumpărături

    cart

    Nu sunt produse în coș!