Publicat

17 octombrie 2022

Comentarii

Niciun comentariu

 

Cum putem să prevenim și să încetinim procesul de îmbătrânire a pielii?

Autor,  Adina Răchiteanu cosmetolog licențiat, fondator AMedical Cosmetic

 Care sunt cauzele îmbătrânirii pielii?

Îmbătrânirea afectează structura, funcționarea și evident aspectul pielii. Este un fenomen ce implică schimbări progresive. Acestea schimbări majore la care este supusă pielea, odată cu îmbătrânirea, sunt: subțierea, pierderea elasticității, ridarea, înăsprirea, pigmentarea, uscarea și diminuarea funcției sale de protejare.

Cauzele îmbătrânirii pielii sunt adesea împărțite în cauze intrinseci (interne) și extrinseci (externe).

 Îmbătrânirea intrinsecă se datorează factorilor interni. Reprezintă îmbătrânirea cronologică, ce evoluează în paralel cu procesul general de îmbătrânire al organismului.

     Îmbătrânirea extrinsecă se datorează factorilor externi. În cadrul acesteia, fotoîmbătrânirea (îmbătrânirea generată de radiațiile UV) este cea mai importantă.

Fotoîmbătrânirea ca și îmbătrânirea cronologică, este un proces cumulativ. Spre deosebire de îmbătrânirea cronologică, care se produce în funcție de timp, fotoîmbătrânirea este mai mult legată de intensitatea expunerii la soare si de tipul de piele.

Alți factori de mediu, ca poluarea și tutunul , reprezintă și ei o parte importantă in procesul de îmbătrânire.

 Cum putem preveni și încetini procesul de îmbătrânire a pielii ?

      Îngrijirea pielii  este foarte importantă pentru a  preveni îmbătrânirea. Rutina de îngrijire a pielii ar trebui începută cât mai devreme.

Pe parcursul istoriei umane, oamenii au făcut eforturi considerabile pentru a ascunde, a inversa sau a minimaliza schimbările ce au loc la nivelul pielii lor. În ultimul deceniu s-au făcut progrese vaste în înțelegerea mecanismului celular, îmbătrânirea cronologică și procesul de fotoîmbătrânire, iar aceste descoperiri au permis crearea unei noi generații de produse pentru îngrijirea pielii.

De ce ar trebui să începem să folosim produse anti-îmbătrânire?

Produsele de îngrijire anti-îmbătrânire pot preveni îmbătrânirea pielii atunci când sunt folosite devreme.

Cu cât se începe mai devreme  folosirea produselor de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, cu atât se  pot preveni formarea ridurilor. Desigur, îngrijirea anti-îmbătrânire implică mult mai mult decât produsele de îngrijire a pielii. Obiceiurile de viață sănătoase  și tratamentele efectuate in cabinetele și clinicile specializate ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

 Rutina de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire

Cea mai bună  rutină de îngrijire   anti-îmbătrânire ar trebui să conțină ingrediente care previn îmbătrânirea pielii. Aceste ingrediente, pentru prevenirea îmbătrânirii ar trebui să includă ingrediente anti îmbătrânire dovedite științific. Acestea pot include antioxidanți , retinoizi, factori de creștere, peptide și alte ingrediente pentru a încetini îmbătrânirea pielii.

Îngrijirea ar trebui să vizeze toate cauzele care duc la îmbătrânirea pielii. Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire ar trebui să se bazeze pe ingredientele care sunt cele mai potrivite pentru fiecare tip de ten în parte.

Ordinea  și modul cum sunt aplicate produsele de îngrijire  anti-îmbătrânire determină cât de bine funcționează, așa că trebuie urmată o  rutina de îngrijire a pielii recomandată de cosmetolog, dermatolog exact așa cum a fost recomandată.

  Care sunt cele mai eficiente produse anti-îmbătrânire?

   Există multe produse care pretind  a fi eficiente. Cosmetologii si dermatologii recomandă.

Pentru a vă proteja pielea de cauzele îmbătrânirii, aveți multe opțiuni de produse de îngrijire a pielii.

Un regim de îngrijire a pielii bine conceput ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

  • Retinol:  Retinolul stimulează producția naturală de colagen pentru a menține fermitatea pielii și a netezi ridurile. Retinolul previne, de asemenea, pierderea de colagen și elastină.
  • Vitamina C: Vitamina C este un antioxidant, crește producția de colagen, care, la rândul său, menține pielea fermă, reduce aspectul ridurilor și, de asemenea, protejează pielea de daunele solare.
  • Zaharide:  Zaharidele sunt zaharuri care sunt plasate în produsele de îngrijire a pielii pentru a oferi pielii o senzație temporară de fermitate. Există multe tipuri de zaharide. Exemplele includ alge, acid alginic și acid hialuronic
  • Glicerina:  Glicerina este un ingredient hidratant umidificator comun care atrage apa la suprafața pielii, făcând-o să se simtă instantaneu mai fermă.
  • Cremele  de protecție solară  cu spectru larg cu oxizi de fier, antioxidanți și ingrediente minerale active protejează împotriva razelor de lumină dăunătoare.

Nu există o modalitate rapidă și ușoară de a încetini efectele îmbătrânirii. Este nevoie de consecvență, iar rutina de îngrijire a pielii este cel mai important aspect al planului tău global anti-îmbătrânire.

Fiecare produs de îngrijire a pielii va funcționa diferit, în funcție de rutina și tipul de piele. Retinoizii și alte produse pentru fermitatea pielii funcționează cel mai bine cu un regim complet creat pentru nevoile tale. Cu produse personalizate și puțin timp, poți începe să vezi rezultatele dorite.

Instrumentele de masaj facial sunt benefice. Studiile au arătat că masajul și tragerea pielii pot determina fibroblastele să producă mai mult colagen. Cu toate acestea, aceste instrumente de fermitate facială funcționează cel mai bine împreună cu vitamina C și retinol.

      Cât timp vor dura efectele produselor anti- îmbătrânire?

Unele produse precum zaharidele, acidul hialuronic și glicerina au efecte imediate, dar temporare și durează doar în timp ce produsele sunt pe față.

Alte produse precum retinolul și vitamina C au mai multe efecte pe termen lung, dar trebuie folosite luni de zile înainte de a se vedea rezultatele. Toate produsele funcționează cel mai bine pentru a îmbunătăți fermitatea pielii, ca parte a unei rutine complete și consistente de îngrijire, concepută pentru tipul de piele.   

    Concluzie

Descoperă un regim de îngrijire, combinat cu tratamente efectuate in cabinetele de cosmetica medicală, care iți  va  ajuta pielea sa rămână fermă si luminoasă.

La AR Medical Cosmetic, te vom ajuta să ai o rutină de îngrijire a pielii care funcționează pentru tine. Descoperă-ți regimul personalizat, pentru problemele și nevoile tale actuale.

Pentru mai multe detalii si programări accesați www.armedicalcosmetic.ro, sau ne puteți contacta la tel. 0728 556 595

  Bibliografie:

  1. Ganceviciene, R., Liakou, A. I., Theodoridis, A., Makrantonaki, E., & Zouboulis, C. C. (2012). Skin anti-aging strategies. Dermato-endocrinology4(3), 308–319. https://doi.org/10.4161/derm.22804
  2. Zhang, S., & Duan, E. (2018). Fighting against Skin Aging: The Way from Bench to Bedside. Cell transplantation27(5), 729–738. https://doi.org/10.1177/0963689717725755
  3. Hughes MC, Williams GM, Baker P, Green AC. Sunscreen and prevention of skin aging: a randomized trial. Ann Intern Med. 2013 Jun 4;158(11):781-90. doi: 10.7326/0003-4819-158-11-201306040-00002. PMID: 23732711.
  4. Cao, C., Xiao, Z., Wu, Y., & Ge, C. (2020). Diet and Skin Aging-From the Perspective of Food Nutrition. Nutrients12(3), 870. https://doi.org/10.3390/nu12030870
  5. Mukherjee, S., Date, A., Patravale, V., Korting, H. C., Roeder, A., & Weindl, G. (2006). Retinoids in the treatment of skin aging: an overview of clinical efficacy and safety. Clinical interventions in aging1(4), 327–348. https://doi.org/10.2147/ciia.2006.1.4.327
Frumusețe adaptată pentru tine

Programează-te online


    Te vom contacta prin email sau telefon pentru a confirma programarea ta.

    Coș de cumpărături

    cart

    Nu sunt produse în coș!