Publicat

17 ianuarie 2023

Comentarii

Niciun comentariu

Ce este un tratament facial si de ce ai nevoie de el?

Autor,  Adina Răchiteanu cosmetolog licențiat, fondator AMedical Cosmetic

Ce este un tratament facial?

Tratamentele faciale   pot fi o modalitate excelentă de a combina tratamentele profesionale de îngrijire a pielii cu puțină relaxare și răsfăț.

 Tratamentul estetico-medical cuprinde o serie de îngrijiri ce se acordă în cabinetele de cosmetică medicală de către cosmetolog, în colaborare cu medicul de medicină generală, biologul și dermatologul.

Ele sunt diferențiate în funcție de tipul de ten, folosindu-se procedeele necesare pentru obținerea unor rezultate cât mai eficiente.

La baza tratamentelor faciale stau cele patru procese de bază: curățarea, hrănirea, hidratarea și tonifierea. Acestea se folosesc în funcție de deficiențele pe care le prezintă tenul, pentru a suplini tocmai ceea ce lipsește.

Tratamentele faciale se fac științific, folosindu-se aparatură modernă, produse cosmetice variate si de bună calitate. Pentru a obține rezultatele dorite, se impune ca tratamentul să fie executat corect, la intervale de timp bine stabilite, în funcție de tipul de ten si de vârstă, să se completeze cu rutina zilnică de îngrijire a pielii, precum și cu îngrijiri medicale la nevoie.

Rolul tratamentelor faciale în etape este de a stabili si a conferi tenului o calitate superioară, de a oferi tenului ceea ce are nevoie, în mod treptat, pentru a putea asimila mai bine produsele cosmetice folosite.

Pielea frumoasă nu provine doar dintr-un singur tratament facial, sunt mai mulți factori care influențează acest fapt, o dietă sănătoasă sau factorii genetici.

Menținerea pielii sănătoase cu o strălucire frumoasă necesită angajament zilnic și folosirea celor mai potrivite produse pentru tipul tău de piele. Fiecare dintre noi se luptă cu diferite probleme ale pielii și nu toți răspundem la fel la un anumit produs.

 Care este diferența dintre un tratament facial cosmetică medicală si un tratament facial spa sau obișnuit?

Un tratament facial cosmetică medicală este foarte asemănător din punct de vedere funcțional cu un tratament facial spa sau cu un tratament facial obișnuit, singura diferență este gradul avansat pe care îl folosesc tratamentele faciale de cosmetică medicală pentru a vă trata pielea.

Tratamentele faciale de cosmetică medicală sunt o formă avansată de tratamente spa sau obișnuite care sunt personalizate în funcție de nevoile și preocupările exacte ale pielii. Diferența dintre cele două este că un tratament facial spa, obișnuit se concentrează pe relaxarea și întinerirea superficială a pielii, în timp ce un tratament facial de cosmetică medicală se concentrează pe îmbunătățirea sănătății pielii și pe abordarea problemelor specifice ale pielii.

Înainte de începerea oricărui tratament facial, va trebui să participi la o consultație, pentru a determina tipul de ten și pentru a alege care  tratament  facial ți se potrivește cel mai bine cu obiectivele de îngrijire și nevoile pielii tale.

Ce tratează tratamentele faciale?

Tratamentele faciale pot fi tratamente de hidratare, de tratare a acneei, de reducere a semnelor îmbătrânirii, de depigmentare, de calmare .

Tratamentele faciale pot fi simple, efectuate doar cu produse, personalizate în funcție de tipul de ten și necesitățile fiecărui client/pacient în parte sau combinate cu diferite proceduri sau echipamente medicale cum ar fi  peelingurile  chimice și enzimatice, extracția comedoanelor și a pustulelor acneice, măști cosmetice,  microdermabraziune , hidrodermabraziune , microneediling etc.

Care sunt beneficiile unui tratament facial?

Tratamentele faciale de cosmetică medicală profesionale regulate vă oferă beneficii remarcabile:

Menține si promovează sănătatea pielii

  •  Prioritatea numărul unu al pielii este să arate sănătoasă, luminoasă și să aibă o textură bună. Tratamentele faciale de cosmetică medicală ajută la menținerea barierei naturale de hidratare a pielii, accelerează refacerea celulară și elimină impuritățile din piele. Beneficiile acestor tratamente sunt o sănătate mai bună a și un aspect mai tânăr al pielii.

Ajută produsele de îngrijire să pătrundă mai bine în piele.

  •  Tehnicile de exfoliere fac, în general, parte din rutina săptămânală de îngrijire a pielii. Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii permite produselor să funcționeze mai bine. Cu toate acestea, exfolierea la domiciliu este adesea imperfectă și nu îndepărtează suficient celule moarte pentru a permite absorbția produsului în piele. Din acest motiv, tratamentele faciale sunt esențiale dacă doriți să îmbunătățiți modul în care funcționează serurile anti-îmbătrânire și produsele de combatere a acneei.

Sunt ușor de combinat cu alte tratamente atât medicale cât și estetice.

  •  În timp ce tratamentele faciale obișnuite reapară la suprafață delicat pielea pentru a îmbunătăți performanța și aspectul pielii, tratamentele de cosmetică medicală pot fi folosite pentru a aborda probleme mai complexe, cum ar fi ridurile, relaxarea cutanată, pete pigmentare, acnee etc. Tratamentele și procedurile precum  microneedling-ul, microdermabraziuneapeelingu-rile chimicehidrodermabraziunea pot fi combinate cu tratamentele faciale clasice.

Oferă pielii beneficii.

  •  Tratamentele de cosmetică medicală sunt tratamente neinvazive, sunt extrem de eficiente pentru diferite afecțiuni cum ar fi acneea, petele pigmentare, melasma și pot reduce semnele vizibile de îmbătrânire.
  • Tratamentele anti-îmbătrânire adecvate se încep cu mult timp înainte de apariția primelor linii fine și riduri. Încă de la 20 de ani, procesele regenerative ale pielii noastre încep să încetinească, cu mai puțină reînnoire celulară și scăderea producției de colagen. Tratamentele faciale profesionale  sunt o armă esențială în războiul împotriva îmbătrânirii, deoarece pielea sănătoasă, exfoliată în mod regulat și hrănită  poate să rămână tânără pentru mult mai mult timp.
  • Mai puține erupții și cicatrici vizibile . Acneea este o problemă pentru mulți oameni, iar pielea predispusă la acnee are nevoie de un tratament special. O parte importantă a tratamentelor faciale profesionale este faza de extracție a comedoanelor și pustulelor acneice. Este o procedura de curățare profundă, eficientă, când este efectuată corect. Extracția comedoanelor prezente (punctele albe și punctele negre) împiedică inflamarea și formarea pustulelor acneice. Este efectuată ca măsură preventivă prin eliminarea dopurilor de sebum din foliculii pilosebacei, astfel evitându-se formarea acneei. Cu tratamente faciale regulate, te confrunți cu mai puține erupții de-a lungul timpului, precum și o piele cu aspect mai sănătos și curat.

Efect de relaxare .

  •  Tratamentele faciale profesionale sunt incredibil de relaxante, deoarece masajul facial acționează local şi general. Acțiunea locală este asupra regiunii masate, obţinându-se modi­ficări favorabile la nivelul pielii, al țesutului subcutanat și al mușchilor pieloși. Acțiunea generală este asupra sistemului nervos central, producând o relaxare generală. Mișcările de masaj sunt complexe, adecvate naturii tenului, calitatii pielii, vârstei şi stării psihice a persoanei.

Efect de detoxifiere.

  •  Masajul din cadrul tratamentul facial profesional se simte uimitor și, de asemenea, stimulează circulația sângelui și a sistemului limfatic. Sângele furnizează oxigen organelor, inclusiv pielii, astfel încât acestea să poată funcționa eficient. Sistemul limfatic drenează deșeurile și toxinele, lăsând pielea mai sănătoasă și cu un aspect mai tânăr. Detoxifierea pielii ajută, de asemenea, la rezolvarea unor probleme ale pielii, cum ar fi erupțiile, nuanța neuniformă a pielii și multe altele.

Cât de des ar trebui să faci un tratament facial?

Cât de des ar trebui să faci un tratament facial, depinde de o varietate de factori individuali, inclusiv tipul tău de piele, nevoile și obiectivele de îngrijire  și tipul de tratament facial pe care îl faci.

Tratamentele faciale obișnuite acasă sau cu un expert în estetică, cosmetolog, ar trebui să facă parte din rutina ta obișnuită de îngrijire a pielii. Chiar și tratamentele faciale obișnuite pot exfolia, curăța în profunzime și pot extrage impuritățile din piele care iți  pot îmbunătăți textura și aspectul pielii. Tratamentele de cosmetică medicală sunt tratamente avansate si trebuie făcute în funcție de nevoile specifice ale pielii. Acestea trebuie recomandate  în urma unei consultații efectuate in cabinete specializate de către cosmetolog.

 Concluzie

Un singur tratament facial profesional îți va oferi beneficii imediate, dar vei obține cele mai uimitoare rezultate cu tratamente regulate. Acest lucru se datorează faptului că un profesionist care îți evaluează pielea în mod regulat ajută la orientarea cursului tratamentului pe măsură ce nevoile pielii tale se schimbă odată cu  anotimpurile, diferite niveluri de activitate, erupții ocazionale și multe altele. Se recomandă tratamente faciale obișnuite cel puțin o dată pe lună, iar tratamentele de cosmetică medicală, personalizate pentru nevoile exacte ale pielii tale.

La AR Medical Cosmetic, oferim tratamente de cosmetică medicală potrivite pentru nevoile specifice ale pielii tale și te vom ajuta să ai o  rutină de îngrijire a pielii   care funcționează pentru tine.

Pentru mai multe detalii si programări accesați www.armedicalcosmetic.ro, sau ne puteți contacta la tel. 0728 556 595

Bibliografie:

  1.  Farris P, Draelos ZD, Felipe de Oliveira Stehling L. Novel Facial Treatment Regimen Improves Aging Skin Appearance. J Drugs Dermatol. 2021 Mar 1;20(3):274-278. doi: 10.36849/JDD.5791. PMID: 33683078.
  2.  nAdatto MA, Adatto-Neilson RM. Facial treatment with acoustic wave therapy for improvement of facial skin texture, pores and wrinkles. J Cosmet Dermatol. 2020 Apr;19(4):845-849. doi: 10.1111/jocd.13327. Epub 2020 Feb 24. PMID: 32090488.
  3.  Holck DE, Ng JD. Facial skin rejuvenation. Curr Opin Ophthalmol. 2003 Oct;14(5):246-52. doi: 10.1097/00055735-200310000-00004. PMID: 14502051.
  4.  Beer KR. Combined treatment for skin rejuvenation and soft-tissue augmentation of the aging face. J Drugs Dermatol. 2011 Feb;10(2):125-32. PMID: 21283916.
  5.  Narurkar V, Shamban A, Sissins P, Stonehouse A, Gallagher C. Facial treatment preferences in aesthetically aware women. Dermatol Surg. 2015 Apr;41 Suppl 1:S153-60. doi: 10.1097/DSS.0000000000000293. PMID: 25828040.
  6.  Dayan SH, Bacos JT, Ho TT, Gandhi ND, Gutierrez-Borst S, Kalbag A. Topical skin therapies in subjects undergoing full facial rejuvenation. J Cosmet Dermatol. 2019 Jun;18(3):798-805. doi: 10.1111/jocd.12977. Epub 2019 Apr 29. PMID: 31033162.
  7.  Hu L, Zhao K, Song WM. Effect of mesotherapy with nanochip in the treatment of facial rejuvenation. J Cosmet Laser Ther. 2020 Feb 17;22(2):84-89. doi: 10.1080/14764172.2020.1740272. Epub 2020 Mar 29. PMID: 32223473.
  8.  Samizadeh S, Belhaouari L. Effectiveness of growth factor-induced therapy for skin rejuvenation: A case series. J Cosmet Dermatol. 2021 Jun;20(6):1867-1874. doi: 10.1111/jocd.13750. Epub 2020 Oct 31. PMID: 33025713.

 

 

 

 

Frumusețe adaptată pentru tine

Programează-te online


    Te vom contacta prin email sau telefon pentru a confirma programarea ta.

    Coș de cumpărături

    cart

    Nu sunt produse în coș!