Noile tendințe în industria frumuseții și îngrijirea pielii

Publicatiulie 11, 2022
Categorie
Comentarii0 comentarii

AR Medical Cosmetic

Noile tendințe în industria frumuseții și îngrijirea   pielii

Potrivit experților in industria frumuseții, dermatologilor si cosmetologilor, tendințele de îngrijire  a pielii vor avea o noua abordare in următoarea perioadă si anume:„less is more”, „puțin este mult”. Ingredientele folosite in produsele cosmetice, cosmeceutice și dermato- cosmetice vor fi mai blânde și se vor folosi mai puține produse in rutinele de îngrijire a pielii.

Regimurile de îngrijire a pielii  la domiciliu, care au fost adoptate cu precădere in pandemie nu au avut rezultatele dorite si de aceia s-a revenit  la cabinetele si clinicile de specialitate. Se pune accent pe menținerea si hrănirea barierei cutanate a pielii care este extrem de importantă. Produsele si tratamentele dure vor fi înlocuite de produse si tratamente mai blânde cu ingredienți mai eficienți și mai concentrați care vor avea o eficiență mai mare și rezultate mai bune și mai vizibile pentru piele.

Noi tendințe în îngrijirea și tratarea pielii

Prin urmare, vom asista  la noi tendințe in îngrijirea si tratarea  pielii. Regimurile de îngrijire au devenit prea complicate si implică adesea mai mulți pași. Cheia unui regim de îngrijire bun este consecvența și schimbarea acestuia pe tot parcursul anului, pe măsură ce nevoile pielii  se schimbă. Prin urmare, vom asista la o schimbare a conceptului de îngrijire a pielii care  trebuie să  înceapă încă de la o vârstă fragedă și care promovează sănătatea pielii. Deci noul concept in îngrijirea pielii va fi skin- minimalismul.

Incidența luminii albastre

Incidența luminii albastre provenită in urma utilizării excesive a computerelor, ecranelor și telefoanelor mobile contribuie la pierderea luminozității, creșterea hiperpigmentării pielii  și pot contribui la intensificarea  semnelor îmbătrânirii, cum ar fi liniile fine și ridurile.

În acest caz este necesară folosirea protecției solare tot timpul pentru a proteja pielea in permanență si vom vedea noi mecanisme biochimice in acest sens. SPF-ul va rămâne de maximă importanță, așa cum ar trebui, dar   formulele de îngrijire solară vor veni cu un beneficiu bonus: protecție împotriva luminii albastre. Cea mai mare expunere a noastră la lumina albastră este de la soare, dar oamenii petrec mai mult timp în fața ecranelor și a dispozitivelor digitale care emit, lumină albastră.

Cosmeticele hibride

Cosmeticele hibride sunt una dintre marile tendințe sau 2 în 1 reprezintă o mare oportunitate de inovare în cosmetică.

O tendință în creștere este legată de reducerea numărului de produse folosite. Datorită acestei tendințe, asistăm la un boom al produselor multitasking și hibride.

Începem să vedem pe piață tehnologii cu mecanisme biochimice hibride. Adică pot oferi mai mult de un beneficiu cosmetic în diverse categorii, precum îngrijirea pielii, machiajul, îngrijirea corpului, îngrijirea părului și parfumurile.

Peelingurile chimice

Peelingurile chimice  vor rămâne un element de bază pentru îngrijirea pielii, atât acasă, în cabinetele  dermato – cosmetice  și in spa-uri. Versiunile mai puțin severe vor avea, o creștere a popularității, ajutând la menținerea intactă a barierei pielii, oferind în același timp si exfoliere. Opțiunile mai blânde, cele care includ ingrediente hidratante și hrănitoare pentru a echilibra exfolierea, cum ar fi glicerina , ceramidele și acidul hialuronic sunt benefice pentru piele.

Concluzie

În îngrijirea pielii, oamenii vor folosi mai puține produse în general și iși vor perfecționa un regim de frumusețe mai minimalist. Vor folosi doar strictul necesar – și anume un demachiant, un ser, un hidratant și un SPF – și vor alege formule în funcție de nevoile specifice ale pielii recomandate de cosmetologi și dermatologi.

Cu cantitatea copleșitoare de informații, proceduri și produse disponibile acum pe piață, tot mai mulți oameni realizează nevoia de a avea recomandări de specialitate. Un expert în piele va fi capabil să formuleze un plan de tratament si  de rutină de îngrijire a pielii  care vor funcționa sinergic și  cel mai probabil să  ofere rezultatele dorite. Aceste relații se întind adesea pe mulți ani, iar planurile generate se vor schimba pe măsură ce pielea  se va schimba de-a lungul anilor.

Bibliografie:

  1. Wang JV, Munavalli GS, Zachary CB, Geronemus RG. Trends in cosmetic consumer preferences during COVID-19 pandemic: Comparing 2021 to 2020. J Cosmet Dermatol. 2022 Jan;21(1):48-50. doi: 10.1111/jocd.14615. Epub 2021 Nov 18. PMID: 34792275; PMCID: PMC8662231.
  2. Brandt FS, Cazzaniga A, Hann M. Cosmeceuticals: current trends and market analysis. Semin Cutan Med Surg. 2011 Sep;30(3):141-3. doi: 10.1016/j.sder.2011.05.006. PMID: 21925366.
  3. Ma Y, Kwon KH. Changes in purchasing patterns in the beauty market due to Post-COVID-19: Literature review. J Cosmet Dermatol. 2021 Oct;20(10):3074-3079. doi: 10.1111/jocd.14357. Epub 2021 Oct 10. PMID: 34632711; PMCID: PMC8662129.
  4. Dubey SK, Dey A, Singhvi G, Pandey MM, Singh V, Kesharwani P. Emerging trends of nanotechnology in advanced cosmetics. Colloids Surf B Biointerfaces. 2022 Jun;214:112440. doi: 10.1016/j.colsurfb.2022.112440. Epub 2022 Mar 4. PMID: 35344873.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Frumusețe adaptată pentru tine

Programează-te online

Programare

    Te vom contacta prin email sau telefon pentru a confirma programarea ta.