Rolul si beneficiile demachianților

Publicatseptembrie 04, 2022
Comentarii0 comentarii

AR MEDICAL COSMETIC

Rolul si beneficiile demachianților

Autor,  Adina Răchiteanu cosmetolog licențiat, fondator AMedical Cosmetic

Produsele de curățare au evoluat în mod semnificativ. Odată cu apariția tehnologiilor avansate, produsele noi de curățare sunt mai blânde, oferă beneficii de hidratare și pot fi spălate cu ușurință.  Rolul demachianților  este de a îndepărta excesul de sebum, rezidurile, celulele moarte, machiajul si microorganismele de pe piele.

Fiecare pas în  rutina de îngrijire a pielii  personalizate, trebuie sa fie atent gândit pentru a crește eficacitatea produselor de îngrijire a pielii. Un bun demachiant este o componentă cheie a oricărui regim eficient de îngrijire a pielii. De exemplu, demachiantele cu pH scăzut, cum ar fi cele care conțin AHA, acid salicilic, sunt utilizate dimineața. Scăderea pH-ului pielii face ca unele ingrediente, cum ar fi Vitamina C, să pătrundă mai bine în piele, oferind o protecție antioxidantă toata ziua.

Demachiantele folosite seara ar trebui să aibă abilități sporite de curățare pentru a îndepărta machiajul, excesul de sebum,  protecția solară  și transpirația și pentru a preveni porii înfundați. Aceste demachiante pot fi prea puternice pentru a fi utilizate de două ori pe zi. De aceia este indicat sa fie folosite doua demachiante diferite pentru dimineață și seara.

Alegerea tipului potrivit de demachiant facial

Curățarea adecvată  este o componentă esențială oricărui plan de  tratament  pentru a obține rezultate satisfăcătoare. Îndepărtarea oricărei urme de murdărie, transpirație și machiaj permite pielii să respire, să se repare și să se reînnoiască.

Având o piele curată, ajută produse de îngrijire să pătrundă mai adânc și să-și îndeplinească sarcinile mai eficient.

Produsele de curățare formulate pentru pielea grasă și predispusă la acnee reduc strălucirea și curăță rezidurile si sebumul care înfundă porii, formulele de hidratare lucrează pentru catifelarea, hidratarea și echilibrarea pielii uscate și sensibile și demachiantele anti-îmbătrânire vizează pielea ternă, uscată, liniile fine și ridurile.

Indiferent de tipul de piele, un bun demachiant facial este unul care este conceput pentru tipul de piele adecvat și va include agenți care să îmbunătățească sănătatea pielii.

Tipuri de demachiante

Demachiante spumă

Acest tip de produse de curățare sunt ușoare, au o textură intre gel și cremă, când intră în contact cu apa formează o spumă bogată. Sunt indicate pentru tenurile grase si mixte. După o zi lungă, dacă există straturi de machiaj, cremă de protecție solară după o zi de plajă, un demachiant spumă va curăța pielea foarte bine fără a afecta echilibrul sau natural.

 Demachiante tip gel de curățare

În general, sunt concepute pentru curățarea profundă. Sunt eficiente în decongestionarea porilor înfundați, înlăturarea excesului de sebum și distrugerea bacteriilor care cauzează  acneea, datorită proprietăților lor antiseptice și exfoliante. Au o textura ușoară, au proprietăți calmante, reduc roșeața și iritația. De aceia sunt eficiente nu numai pentru combaterea acneei ci și pentru prevenirea ei.  Păstrează pielea mată pentru o perioada mai lungă de timp. Se recomanda folosirea lor pentru tenurile grase predispuse la  acnee.

Demachiante cremă de curățare sau lapte de curățare

Cremele de curățare sau laptele de curățare au o textura consistentență și cremoasă. Sunt mai blânde și mai hidratante decât alte produse de curățare, fiind ideale pentru tipurile de piele uscată și sensibilă. Curăță delicat pielea fără a elimina uleiurile sale naturale. Aceste produse sunt ideale pentru al doilea pas al demachierii daca se face o curățare dublă. De exemplu se poate folosi la primul pas al demachierii o spuma sau un gel si al doilea pas o crema sau lapte demachiant pentru o curățare eficientă.

Demachiante pe baza de ulei

Conceptul de a pune mai mult ulei pe pielea grasă poate să nu aibă sens, dar aceste produse de curățare conțin de obicei o bază de ulei pentru a ajuta la îndepărtarea rezidurilor de pe piele fără a interfera cu bariera pielii. Un ulei de curățare este o modalitate blândă de a îndepărta excesul de sebum, celulele moarte, care înfundă porii, inclusiv machiajul rezistent la apă, fără a vă usca pielea. Este recomandat sa fie folosit ca prim pas al demachierii pentru a îndepărta rezidurile si machiajul rezistent, apoi se poate aplica un demachiant care se potrivește tipului de piele. Se recomanda sa fie folosite pentru toate tipurile de piele.

Demachiante tip balsamuri de curățare

Balsamurile de curățare sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își simplifice rutina de îngrijire a pielii. Multe dintre aceste formule nici măcar nu au nevoie de apă pentru a îndepărta  rezidurile, machiajul sau excesul de sebum. Sunt extrem de hidratante și chiar pot oferi beneficii de hidratare datorită ingredientelor inovatoare. Sunt o alegere excelentă pentru oricine are pielea uscată sau sensibilă dar si pentru toate tipurile de piele.

Batoanele de curățare sau săpunurile de curățare

Batoanele de curățare sau sunt o alternativă minunată la demachiantele tradiționale pentru față și sunt grozave pentru  fi folosite in timpul călătoriilor daca ținem cont de sustenabilitate. Nu sunt ca săpunul obișnuit de corp, care poate îndepărta uleiurile naturale, sunt special concepute pentru a nu usca pielea, fiind o alegere buna pentru pielea deshidratată. Este completare excelentă la atât a regimului de îngrijire a feței, cât și a  regimului  de îngrijire a corpului datorită formulărilor blânde.

Demachiantele de tip apă mincelară

Apa mincelară este alcătuită din apă purificată, substanțe hidratante precum glicerina și agenți tensioactivi blânzi, care sunt compuși folosiți pentru curățare. Este potrivită pentru aproape orice tip de ten, indiferent dacă este ten gras, uscat sau mixt. Este foarte eficientă în îndepărtarea rezidurilor, a machiajului și a excesului de sebum. Ajuta la curățarea porilor și la tonifierea pielii. Cea mai bună parte a acestui demachiant este că nu trebuie să fie clătit.

Concluzie

  Un bun demachiant facial este o componentă cheie a oricărui regim eficient de îngrijire a pielii. Cu o gamă largă de opțiuni, de la formule de gel ușoare, spume până la creme și uleiuri profund hrănitoare și o abundență de ingrediente active, există o mulțime de opțiuni din care să alegeți pentru fiecare tip de piele in parte.

Atunci când alegeți un demachiant, luați în considerare compatibilitatea acestuia cu celelalte produse de îngrijire a pielii din rutina dvs. pentru a menține sănătatea pielii.

Pentru mai multe recomandări  și informații despre îngrijirea pielii si tratamente puteți sa ne contactați la AR Medical Cosmetic, sa ne urmăriți pe Facebook sau Instagram sau pe www.armedicalcosmetic.ro .

 Bibliografie:

  1. Walters RM, Mao G, Gunn ET, Hornby S. Cleansing formulations that respect skin barrier integrity. Dermatol Res Pract. 2012;2012:495917. doi: 10.1155/2012/495917. Epub 2012 Aug 13. PMID: 22927835; PMCID: PMC3425021.
  2. P, Antony Prestine et al. “Cleansing without compromise : the impact of cleansers on the skin barrier and the technology of mild cleansing.” (2016).
  3. Lavender T, Bedwell C, O’Brien E, Cork MJ, Turner M, Hart A. Infant skin-cleansing product versus water: a pilot randomized, assessor-blinded controlled trial. BMC Pediatr. 2011 May 13;11:35. doi: 10.1186/1471-2431-11-35. PMID: 21569487; PMCID: PMC3112109.
  4. Draelos ZD. The science behind skin care: Cleansers. J Cosmet Dermatol. 2018 Feb;17(1):8-14. doi: 10.1111/jocd.12469. Epub 2017 Dec 12. PMID: 29231284.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Frumusețe adaptată pentru tine

Programează-te online

Programare

    Te vom contacta prin email sau telefon pentru a confirma programarea ta.

    Folosește codul ODAPRO25 pentru 25% reducere la rutina pentru tenul predispus la acnee 4 zile 0 Ore 12 Minute 51 Secunde
    Vezi produsele